Sådan får du plads

Har vi fanget din interesse og er du klar til at tage kampen op mod dig selv? For at få en plads hos “The Art of Peace” skal du tale med din socialrådgiver ved kommunen. Din socialrådgiver ved hvem vi er og kontakter os. Næste skridt er at du, sammen med din socialrådgiver, kommer til en lille snak hos os. Vi vil tale om forløbet og give dig en rundvisning, så du også kan mærke stemningen. Vi glæder os til at tage imod dig.

Spørgsmål og svar

Herunder finder du et par spørgsmål, som vores nuværende elever havde inden de startede. Vi håber vores svar er fyldestgørende.

  • Hvad er målgruppen?
    Målgruppen er mennesker der har det svært i livet. Alderen er ca. 12 til 50+. Optagelse hos “The Art of Peace” kræver at du modtager en form for hjælp fra kommunen. Det kan være kontanthjælp, sygedagpenge m.m.
  • Hvor langt er forløbet?
    Forløbets varighed afhænger af hvornår vi i samarbejde med din rådgiver mener du er klar til at komme videre. Det være sig i skolen eller på arbejdsmarkedet. Vi har haft elever der har været tilknyttet en uge og andre helt op til tre år.
  • Hvornår kan jeg komme i gang?
    Det kan du “i dag”. Når du beslutter dig for at starte, tager vi imod dig med det samme.
  • Skal jeg være i fysisk god form for at starte? Hvad hvis jeg har en skade?
    Vi starter der hvor du er og arbejder os fremad. Hvis du har en skade bliver der selvfølgelig taget hensyn og øvelser kan erstattes med andre. Det er dog også vigtigt for os, at se om din skade kan forbedres gennem træningen.
  • Kommer de andre til at høre om min fortid?
    Vi som instruktører foretrækker at vide så lidt som muligt om dig. Vi læser ingen papirer, men møder dig som et nyt menneske. De andre elever får ikke at vide hvad du har gennemlevet. I takt med din udvikling vil du finde fred med din fortid og det bliver en naturlig del at folk omkring dig hører og lærer af dig og din fortid.
  • Hvordan foregår dagen og i hvilket tidsrum?
    Se vores timeplan for mere info.
  • Skal jeg konkurrere mod de andre?
    Der er absolut ingen konkurrence i “The Art of Peace”. Kampkunsten går ud på, at du kæmper mod dig selv og ikke sammenligner dig med andre. Læs mere om kampkunsten her.
  • Passer jeg ind?
    Vi guider dagligt mennesker med diverse kampe i livet. Det kan være lavt selvværd, depression, angst, stress eller det at have mistet fodfæste for en stund.
  • Hvordan skal en karatetræner hjælpe mig i livet?
    Vi betragter os ikke blot som “karatetrænere”, men som din familie. Udover vores bælter i diverse kampkunststilarter, har vi stor erfaring med at arbejde med det menneskelige sind. Dette gør vi ved hjælp af kampkunstens værktøjer til at vinde den indre kamp. Den største og vigtigste behandlingsform er dog kærlighed. Det, at blive accepteret for den man er, er stor healing i sig selv.
  • Er “The Art of Peace” er sted for slemme mennesker?
    Først og fremmest skal du tænke over hvad et slemt menneske er. Vi betrager mennesker som havende ubalancer. Du vil finde folk der har domme og måske endda har siddet i fængsel. Du vil dog også finde mennesker som kæmper med at føle sig “gode nok”. Du vil hurtigt finde ud af, at I alle er ens. Jeres frustrationer viser sig blot på forskellige måder. Nogle har siddet i et fysisk fængsel, andre er fængslet af negative tanker om sig selv og omverdenen og lader sig derfor begrænse i livet.
  • Jeg har ikke råd til karatetøj. Hvad gør jeg?
    Du skal slet ikke tænke på udgifter til karatetøj. Du får en gi (den officielle betegnelse for en “karatedragt”) og tilhørende bælte. Du skal dog træne i dit eget tøj de første 14 dage. Det kan være et par løbebukser og en t-shirt. Træningen foregår barfodet.
  • Hvad skal jeg have med? Tøj, madpakke?
    Det eneste du skal medbringe er dig selv, din gi og eventuelt et håndklæde. Du får morgenmad, middagsmad og af og til lidt kage til eftermiddag.
  • Jeg kan ikke lide at slå andre og kan ikke lide at blive slået. Er “The Art of Peace” så noget for mig?
    Vi kommer ikke udenom at vores redskab er karate og kampkunst hvor der indgår øvelser hvor du skal slå og blive slået. Du finder dog ud af, at ingen vil dig ondt og ikke slår dig hårdere end du selv kan være med til. Det primære fokus vil aldrig være på hvor hårdt du slår, eller hvor hårdt du kan blive slået. Den fysiske del er underordnet – men vigtig. Fysikken hænger sammen med psyken og det vil du opleve mange eksempler på.
  • Lærer jeg at slås? Og lærer jeg at slå til?
    Vi plejer at sige: Du lærer – ikke at slås. Og du lærer “at slå til” i den forstand, at du accepterer dig selv som du er og finder fred med netop den tanke. Du ER “god nok”.

The Art of Peace er baseret på den højeste form for kampkunst: At vide man er sin egen værste fjende.